Uttrycksfull och
hållbar design.

Skriv ut

Formgivare och konstnärer

För att utveckla sortimentet samarbetar vi med flera av landets framstående formgivare och konstnärer. Nya ögon, infallsvinklar och inspirationskällor som blir nya produkter. En ständigt pågående process.

Cecilia Lundgren

Cecilia Lundgrens stil kännetecknas av sofistikerat enkla former som signalerar styrka och attityd. Hon jobbar för det mesta för hand i akvarell, tusch och blyerts och fin-justerar därefter i datorn. Idag är hon en mycket uppmärksammad illustratör, med en rad uppdrag för både svenska och internationella kunder. Så det är med stolthet vi kan presentera en omfattande kollektion med illustrationer som hon har skapat speciellt för oss.

www.cecilialundgren.com 


Maria C Bernhardsson

Maria C Bernhardsson har målat hela sitt liv men det var när hon var föräldraledig med sin första dotter som tiden fanns att verkligen ägna sig åt konsten när dottern sov. Längtan efter drömhuset var stark och hennes längtan fick bearbetas i lustfyllda tavlor med färgstarka husfasader inspirerade av resor, barndomen, hemkvarteret och fantasin. Idag försörjer hon sig på konsten och hon har hittat drömhuset men kärleken till husfasader av alla de slag speglas fortfarande i hennes populära tavlor.

www.tavelhus.se


Karolina Palmér

Karolina Palmér har utvecklat sitt konstnärskap under hela sitt liv. Hennes formspråk kan beskrivas som en färgstark naivistisk skildring av människor i olika situationer. Inspirationen hämtar hon från låttexter, modemagasin, naturen, men också vardagslivet. Att hon har flyttat sina verk från vita väggar till bruksföremål som brickor och kuddfodral ligger helt i hennes linje att hitta hem och sprida glädje i vardagen hos fler människor.

www.kpalmer.se


Lill O. Sjöberg

Mycket av Lill O. Sjöbergs design präglas av en positiv energi och humoristisk twist. Hon är utbildad textildesigner på Textilhögskolan i Borås, något som har tagit sig uttryck i bland annat tyg för Volvos bilbarnstolar. För Dixie har hon arbetat i ett flertal olika material. Sedan en tid tillbaka arbetar hon framgångsrikt med hållbar design och återbruk genom företaget SKRYTA.
Jämför produkter

Du har inga produkter att jämföra.