Uttrycksfull och
hållbar design.

Skriv ut

Skandinavisk design inspirerad av naturen

Svenska Dixies inredningsprodukter gör skillnad för både hem och miljö. 

Låt oss gå tillbaka några år i tiden. Till våra rötter. Tillbaka till den svenska västkusten. Det var där den låg, den lilla vintage-butiken. Med ett nyfiket och personligt sortiment noga utvalt av Maria Mellander. Grundaren av Dixie.

Nu blickar vi framåt. Till här och nu och imorgon, fortfarande uppfyllda av vackra och hållbara produkter tillverkade med genuin omtanke. Ett noggrannt urval av vardagsföremål för hemmet, formgivna med vårt skandinaviska arv i åtanke. Naturliga, varsamma färger och naturliga material i symbios.

Vardagsvaror inspirerade av vårt skiftande landskap. Subtil skandinavism. Utvecklade tillsammans hos Dixie, eller i nära samarbete med begåvade designers och konstnärer. Tillverkade på olika platser i världen, med målsättningen att göra skillnad, för dem som tillverkar våra produkter och de som använder dem. Det är vår själ och anledningen att vi finns.

Läs mer om varumärket Dixie (pdf)     

Made in Sweden

Vi är stolta över att vi sedan 2012 tillverkar vissa av Dixies egna produkter i Sverige exempelvis alla våra fina brickor och kuddfodral med konstnärsmotiv. Det ligger helt i linje med vår ambition att ta ett ansvar för miljön. Genom att vi tillverkar produkter i Sverige blir transporterna kortare. Dessutom sjunker risken för överproduktion kraftigt. Det är också stimulerande att ta tillvara på det stora hantverkskunnande som finns i vårt land.

Vårt kvalitets- och miljöarbete

Vår ambition är att erbjuda prisvärda produkter av hög kvalitet som är tillverkade under goda arbetsförhållanden. Tack vare långsiktiga relationer med våra leverantörer och regelbundna kvalitetskontroller på plats ser vi hela tiden förbättringar av vårt arbete.

Alla Dixie produkter är testade och godkända enligt REACH och POPs lagstiftade förordningar som reglerar innehållet vid all varuimport till EU-länder.

Vi arbetar löpande med att förbättra materialval och förpackningar för att minska påverkan på miljön. Genom vårt medlemskap i REPA (Registret för producentansvar) så fullgör vi vårt producentansvar för att förpackningar samlas in och återvinns.

 Oavsett var produktionen sker så använder vi miljöcertifierade transporter.

Code of Conduct

Att följa internationella konventioner och överenskommelser är en självklar del i Dixies omtanke om miljö och människor. Vi har liksom många svenska företag en uppförandekod som våra leverantörer ska förhålla sig till. En uppförandekod är riktlinjer hur företag och organisationer ska bedriva sin verksamhet på ett etiskt, socialt eller miljömässigt riktigt sätt. Vår Code of Conduct ställer krav på arbetsförhållanden, bland annat förbud mot barnarbete och grundar sig på FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna, FN:s konvention gällande barns rättigheter samt FN:s konvention mot korruption.

Här kan du ladda ner ett utdrag ur vår uppförandekod

Jämför produkter

Du har inga produkter att jämföra.