Kollektion

Astrid & Jenny
collection

En kollektion med snygga och slitstarka mattor som tål att användas i de flesta inomhusmiljöer.

Så tänkte vi när vi funderade på ett nytt hållbart material att göra mattor av och det resulterade i en hel kollektion med sisalmattor av olika slag – Jenny och Astrid. Namnet för tankarna till Spinning Jenny som var en revolutionerande uppfinning inom textilindustrin för att kunna maskinspinna garn.

Jennys något kraftigare väninna Astrid är en lite högre och tyngre sisalmatta som också blir dyrare. Men oj så snygg!

Våra sisalmattor maskinvävs i samma provins i södra Indien som våra handvävda jutemattor tillverkas. Nu bara ett par år efter första lanseringen kan vi erbjuda dörrmattor, gångmattor och stora mattor av sisal i tre olika nyanser och en mängd storlekar.

  • Alla våra sisalmattor är maskinvävda med naturlig latexbaksida vilket gör att de ligger stabilt och bra på golvet oavsett storlek.
  • Sisalmattorna Jenny är tunnare än de flesta jutemattor och vi erbjuder dem i ett flertal storlekar upp till 240x300cm eller 250cm i diameter.
  • Sisalmattan Astrid har en kraftigare bindning och är därför både tjockare och något dyrare. Men fantastiskt snygg och praktisk!
  • Torka gärna upp våta fläckar med torr trasa för att undvika att materialet utvidgar sig. Mattorna tål ej blötläggning.
UPPTÄCK MATERIALET sisal

Sisalmattan Jenny – lika smart och snygg på kontoret som under matbordet.

Det finns tre naturliga nyanser av sisalmattan Jenny som alla är varsamt melerade och smälter fint in i de flesta hem och kontorsmiljöer. Eftersom sisalmattorna är maskinvävda blir de extra släta och homogena vilket lämpar sig väl för kontorsstolar och andra möbler, med eller utan hjul.

Fler inredningstips för hemmakontoret

Fler kollektioner