Inspiration

Hemma­kontoret

Det perfekta
hemmakontoret
– maxa din kreativitet & effektivitet när du jobbar hemifrån

Att jobba hemifrån tror vi kommer att fortsätta vara högaktuellt och att ha ett hemmakontor som både är funktionellt och som du trivs med ökar din kreativitet och effektivitet.

Ett kontor hemma bör dock även skapa förutsättningar för bra balans mellan arbete och fritid. Så hur skapar man ett arbetsutrymme som lever upp till allt detta, samtidigt som det är inspirerande?

Häng med så delar vi med oss av inredningstips och saker att tänka på för att lyckas.

Skapa en dedikerad arbetsplats
– där du trivs!

Det ska vara enkelt och bekvämt att jobba hemifrån. Ge dig själv förutsättningar att lyckas genom att bestämma en fast utrymme där du kan arbeta varje dag. Nog för att det kan vara härligt att slå sig ner i soffan eller i sängen för att arbeta, men i längden vinner du på att skapa en fast plats. Det underlättar såväl för att säkerställa en bra sittställning och god ergonomi, som för att organisera dina saker och snabbt komma igång på morgonen.

Det här betyder inte att det krävs ett separat kontor, du kan skapa arbetsro på en mycket begränsad yta t.ex. genom en nedfällbar bänkskiva på väggen eller vid matbordet. Det viktigaste är att du kan arbeta ostört, lämna när du behöver ta en paus och enkelt kunna plocka undan när arbetsdagen är slut för att kunna koppla av bättre.

Hyllor med korgar i jute och sjögräs i olika storlekar
Kollage med korgar och bordstablett i jute och sjögräs

Förvaring
– ordning och reda

Oavsett om du har ett fast inrett kontorsutrymme eller sitter vid köksbordet och jobbar är förvaring och organisering av ditt arbetsmaterial viktigt. Smart förvaring av allt arbetsrelaterat som papper, pennor och och andra tillbehör sparar tid och skapar mer utrymme att fokusera på arbetsuppgifterna – du hittar enkelt det du behöver och har det nära till hands.

Förvaringskorgar, tidningsförvaring
& papperskorg i vattenhyacint, jute & sjögräs.

Våra förvaringskorgar i tidlösa, naturliga materialen jute, sjögräs och vattenhyacint finns både med och utan lock och ger dig alla förutsättningar att organisera och strukturera dina prylar.

De skapar ordning och smälter fint ihop med övrig inredning utan att ta över i ditt personliga uttryck.Välj ett material på alla dina förvaringskorgar i olika former, storlekar och färger, eller varför inte skapa en dynamisk känsla genom att blanda flera av våra olika naturmaterial?

Våra stabila förvaringskorgar i vattenhyacint underlättar t.ex. för att snabbt kunna städa undan dator, sladdar och allt annat arbetsrelaterat efter dagens slut.

En korg, många möjligheter

En vacker flätad korg i vattenhyacint är perfekt som papperskorg på kontoret, men är precis lika fin att använda för förvaring av t.ex. vantar och mössor i hallen, som blomkruka eller för tidningsförvaring i vardagsrummet.

Detsamma gäller vår vackra vedkorg i flätad vattenhyacint – precis lika bra till magasin och tidningar på kontoret eller vardagsrummet! Vilken eller vilka av våra korgar än du väljer till hemmakontoret, kan du vara säker på att du investerat i en produkt som kan användas till många ändamål för lång tid framöver.

Hitta den perfekta kontorsmattan

Få saker skapar en mer ombonad och inbjudande känsla än den matta du väljer till ditt golv. Hemmakontoret är givetvis inget undantag. Dessutom fungerar en matta både värmande för fötterna, samtidigt som den är en mycket viktig ljudabsorbent. Viktigt för en bra arbetsmiljö! En jämn yta på mattan underlättar för att dra in och ut stolen och sitta rakt.

Säkerställ också att den är tillräckligt stor så att inte stolsbenen fastnar i mattkanten när du reser och sätter dig. Kanske har du en riktigt bra kontorsstol på hjul? Då blir en matta med en slät och jämn yta extra viktig för att kunna rulla. Här är våra större sislamattor fantastiska med sin mycket tåliga och jämna yta där kontorsstolen enkelt glider över golvet. Våra stora sisalmattor har dessutom en latexbaksida som gör att den blir extra stadig och håller sig på plats utan att glida.

Våra sisalmattor finns i tre vackra nyanser som ramar in och ger en ombonad känsla utan att ta över från övrig inredning och accentfärger. Vad sägs t.ex. om den ljusa nyansen “Marble”, “Natural” med naturfärgade och mörkare inslag eller den vackert sobra och nya färgen “Grey”.

våra sisalmattor

Mer inspiration