Inspiration

Förvarings­korgar

Skrolla

Förvaringskorgar gjorda av hållbara material i olika storlekar

Hos oss på Dixie hittar du ett brett sortiment av korgar som är utmärkta både som förvaringskorgar och tvättkorgar. Våra korgar finns i olika former och storlekar gjorda av olika hållbara material som grund.

Våra korgar är praktiskt utformade, men så vackra att de faktiskt blir en inredningsdetalj istället för förvaring man vill gömma. Så istället för att se förvaring som ett problem kan du se det som en detalj som lyfter rummet – samtidigt som du vet var du har dina saker.

Förvaringskorgar är helt enkelt ett utmärkt sätt att göra det lättare att organisera dina saker och skapa struktur i ditt hem. Våra förvaringskorgar med lock och tvättkorgar är perfekta för att snabbt städa undan – både om det handlar smutstvätt eller saker du behöver ha nära till hands i vardagen, men inte vill ska synas hela tiden.

Korgar för alla rum

Alla våra korgar är omsorgsfullt flätade för hand i olika former och storlekar. Du kan välja mellan en mängd olika naturliga material, olika flätningar, om du vill ha mjuka korgar eller hårda korgar och t. o. m. om du vill ha förvaringskorgar med eller utan lock. Det finns något för alla behov och rum.

Säg hej till alla våra kollektioner med flätade förvaringskorgar. Vi kallar dem: Emil, Elin, Lily och givetvis ”Esther.

Se alla Korgar

Våra material

Grunden i alla våra förvaringskorgar är noga utvalda, hållbara material. Vi erbjuder tidlösa material som hjälper dig att inreda med förvaring på ett snyggt sätt.

Vattenhyacint

Många av våra korgar handflätas av vattenhyacint och bidrar därmed till att förhindra att vattendrag i Vietnam växer igen. Vattenhyacint är nämligen ett snabbväxande ogräs som har en kvävande effekt på viktiga vattendrag för färskvattenförsörjning. Istället kan det skördas och bli till hållbara korgar som är bra både för ditt hem och för naturen.

Korgar av vattenhyacinth

Små sjögräskorgar

Sjögräs är ett naturligt material som använts till flätade produkter sen urminnes tider. Det är ett snabbväxande material som hittas i vatten längs stränder och floder. Sjögräs soltorkas och blir då ett starkt och flexibelt material som funkar väldigt bra att använda till vackra flätade förvaringskorgar.

korgar av sjögräs

Små jutekorgar

Våra korgar i jute tillverkas i Bangladesh och är en odlad mycket slitstark fiber som passar utmärkt till förvaringsprodukter. Korgarna blir både vackra, tåliga och ljudabsorberande när de tillverkas i jute. Dessutom blir varje korg unik eftersom jutefibrer har nyansskiftningar.

korgar av jute

Exempel på förvaring

Skrolla

Förvaringskorgar och tvättkorg i vattenhyacint i ett badrum
Vedkorg och tidningskorg i flätad vattenhyacint på en matta i jute
Flätade korgar med torkat gräs på soffbord

Förvaringskorg badrum

På något märkligt vis tenderar badrumsskåpen att fyllas med produkter och saker man inte visste att man behövde. Skåpen svämmar över och plötsligt står det flaskor och tuber synligt i badrummet. Trist att se och svårt att hålla rent! Förutom att använda en fin korg som tvättkorg i badrummet, finns det en mängd storlekar och former på förvaringskorgar som är både snygga och praktiska att förvara dina produkter i. Korgar som kan ställas på en bänk, hyllor eller varför inte på tvättmaskinen? Ett tips är även att lägga de tråkiga toarullarna i en vacker handflätad korg. Bra att ha dem nära till hands, men ändå vackert presenterat. Att få in naturliga material i badrummet ger en mer exklusiv, naturnära och mjuk känsla.

Förvaringskorg kök

Alla vet vi hur viktigt det är att källsortera, men även hur trist köket snabbt blir när det är fyllt av påsar och kartonger eller oinspirerande återvinningskärl. Med hjälp av fina korgar i köket kan den tråkiga källsorteringen istället bli en riktigt fin inredningsdetalj. Placera tre liknande korgar bredvid varandra eller lek med olika typer av korgar. Ett, tu, tre har du fått in tidlösa och inbjudande naturmaterial i köket och samtidigt löst ett viktigt vardagsbehov.

Förvaringskorg hall

Hallen blir lätt stökig av alla skor, halsdukar, kepsar och mössor. Placera några vackra förvaringskorgar i hallen – på golvet eller på en hylla – och vips är problemet löst. Förutom att slippa röran, har du äntligen koll på vart du hittar handskarna eller mössan nästa gång du ska ge dig iväg. Ställ också en vacker låg korg i sjögräs eller jute ditt sidobord eller på en hylla i hallen för att enkelt lägga ifrån dig nycklar och annat smått när du kommer hem, så slipper du ett stökigt intryck. Ett härligt tips inför besök, är även att ha en liten korg med tofflor i hallen som gästerna kan låna om ni har kalla golv. Alltid uppskattat!

Förvaringskorg vardagsrum

Förutom att ha en vacker korg för ihopvikta filtar och kuddar i vardagsrummet, är det alltid väldigt trevligt förvara tidningar och magasin i en flätad korg så att du enkelt kommer åt dem. Samla också dina fjärrkontroller i en mindre korg. Då vet du alltid var du har dem och slipper dessutom se dem utspridda i soffan eller på soffbordet. Ett annat bra tips är även att använda korgar som förvaring till påfyllnadsprodukter som ljus. Ha en liten korg för värmeljus och en korg för kronljus på en hylla – praktiskt och snyggt!

Förvaringskorg för leksaker

Alla som har barn eller ofta träffar folk som har barn, kan känner igen sig i att leksaker plötsligt kan ta över vardagsrummet. Med en eller flera fina korgar kan barnen ha nära till lek och aktivitet samtidigt som de går snabbt att plocka undan. En snygg inredningsdetalj i vardagsrummet som trollar bort all röra.

Förvaringskorg träningsutrustning

Det är många av oss som tagit hem träningen och köpt på oss träningsutrustning för att se till att träningen blir av. Dock så ser det så tråkigt ut när hantlarna blir intryckta i garderoben eller yogamattan står lutad mot ett hörn. Många gånger blir det även undangömt på vinden efter en storstädning. Ett riktigt lifehack är att köpa några fina förvaringskorgar att lägga träningsutrustningen i! Yogamattan håller sig trevligt ihoprullad, du vet vart du la gummibanden sist du tränande och du slipper ha vikterna undangömda på något märkligt ställe. Nu finns det inga ursäkter för att inte få in lite härlig vardagsträning.

Mer inspiration

Skrolla