Våra hållbara material

Här får du lära dig mer om de hållbara material vi använder i våra produkter, mestadels naturmaterial. Vi berättar också var de kommer ifrån och hur du bäst tar hand om produkterna för att förlänga dess livslängd och kunna njuta av dem under lång tid framöver. Det tycker vi är viktigt.

Hemligheten ligger i våra naturliga materialval

Tålig vattenhyacinth

Vattenhyacinth är ett invasivt ogräs, vars användning förhindrar att många färskvattendrag i Vietnam täpps igen. Det är just där många av våra vackra, unika och tidlösa förvaringskorgar tillverkas för hand med stor omsorg.

snabbväxande sjögräs

Sjögräs som i sin torkade form blir både starkt och flexibelt och därmed optimalt för att fläta till naturligt enkla och hållbara produkter för hem – och kontorsmiljö. I Bangladesh där korgarna tillverkas för hand kan de konsten att göra fantastiska bruksföremål av denna lättillgängliga växtfiber.

Slitstark och motståndskraftig sisal

Sisal som dessutom absorberar mer koldioxid än den producerar – är ett perfekt material för ljuvligt vackra och samtidigt slitstarka mattor och dörrmattor. Fibern växer ursprungligen i Mexiko och transporteras till Indien för beredning och tillverkning av dessa tidlösa mattor.

Oemotståndlig Jute

Jute, en helt regnframställd gröda som växer i Indiens och Bangladesh monsunklimat, är en otroligt slitstark växtfiber. Tack vare nya beredningsmetoder kan dessa grova fibrer omvandlas till ett mjukt och naturligt garn med silkeslen lyster. Perfekt för vackra, hållbara och ljudabsorberande mattor, dörrmattor, bordstabletter eller korgar.

tålig naturgummi

Gummi, ett naturligt material som rinner ur gummiträdet och fångas upp i skålar på trädets stam. Saven som även kallas latex blandas upp med återvunnet gummi och blir till praktiska och snygga dörrmattor av gummi som tål både varmt och kallt klimat.