Material

Gummi

Naturgummi blandas med återvunnet industrigummi och blir till våra praktiska och snygga dörrmattor. Gummi av hög kvalitet tål de flesta klimat och trivs lika bra på utsidan som insidan.

Skrolla

Dörrmattor av gummi som funkar lika bra både ute och inne.

Naturgummits egenskaper

Vårt sortiment av dörrmattor i naturgummi hälsar välkommen och tar effektivt hand om smuts från dina skor både ute och inne. Våra skobrickor med höga kanter förhindrar att vattnet skadar golvet. Vi har flera vackra designer på våra mattor som förvandlar en praktisk och funktionell matta till en vacker och tidlös inredningsdetalj. Våra gummidörrmattor och skobrickor är tillverkade av en blandning av naturligt gummi och återvunnet gummi för bästa möjliga styrka och kvalitet och är otroligt slitstarka. De är otroligt hållbara och motstår de tuffaste väderförhållandena och kalla frysgrader.

Gummi är en grupp polymera organiska ämnen med elastiska egenskaper som ingår i gruppen elaster. Traditionellt tillverkas gummi av mjölksaften från gummiträd, och kallas då naturgummi. 

Man tappar gummiträdet genom att skära diagonala skåror runt stammen. Saven eller den s. k. latexvätskan samlas upp i en skål som transporteras till en rågummifabrik där man tillsätter ättiksyra för att få gummit att stelna. Efter en rad olika behandlingar blir den sedan till exempel till dörrmattor. Genom att blanda in en del återvunnet gummi höjer man kvaliteten och hållbarheten på mattan ytterligare.  

Skötselråd för våra mattor av gummi:

  1. Dammsug eller spola med vatten för att rengöra.
  2. Skakas med försiktighet.
  3. För både inomhus- och utomhusbruk.
  4. Tål användning utomhus i alla väder

Fler material

Skrolla