Material

Polyester från återvunna PET flaskor

Återvunna PET flaskor blir till mattor och kuddar för Outdoor Living. Dessa hållbara produkter av polyester har en fantastisk känsla av naturmaterial men tål alltså att användas både utomhus och inomhus.

Skrolla

För att minska vår miljöpåverkan erbjuder vi mattor och kuddar gjorda av 100% polyester tillverkat av återvunna PET flaskor.

Det som också gör det bra är att produkterna därmed är helt vattentåliga. En regnskur eller två på altanen eller blöta fötter i badrummet är inga problem – produkterna vare sig tappar formen eller möglar. 

Från skräp till hållbar produkt

Tack vare nya återvinningstekniker kan en urdrucken PET-flaska återvinnas och bli till en smidig, mjuk och slitstark polyestertråd som först behandlas för att klara UV-strålning och sedan vävs till fina bordstabletter, mjuka mattor och sköna sittpuffar på traditionella vävstolar av skickliga indiska hantverkare.

En förvandling från förvaring av drycker till att vara en inbjudande del av en middag, ett möte eller en vilostund i friska luften. En kollektion som står sig väldigt fint i såväl strilande regn som strålande solsken under rimlig tid, men också inomhus för den som önskar.

Produkterna bildar ett hållbart koncept för såväl inom- som utomhusbruk. 

Skötselråd för våra produkter av PET:

  1. Inomhus och utomhusbruk
  2. Maskintvätt i 30 grader (celsius) eller kemtvätt.
  3. Kan lämnas utomhus vid regn utan att mista formen eller mögla.

Skillnad mellan plast och plast

PET, som är ursprungsmaterialet som återvinns för användning i våra produkter, tillhör gruppen ofarliga plaster. Läs mer om PET och skillnaden jämfört med andra plaster hos Naturskyddsföreningen.

Fler material

Skrolla