Frågor och svar

Vanliga frågor

Skrolla

Ja, Dixie har en väldigt effektiv webbshop men endast för återförsäljare. Välkommen att ta en titt i vår återförsäljarlista eller kontakta oss för information om närmsta butik som säljer den produkt du är intresserad av.

Vi jobbar enbart som leverantörer till butiker, såväl fysiska som online och vårt showroom i Kungsbacka är därför endast öppet för företag. Som privatperson är du hjärtligt välkommen att kontakta oss för närmsta återförsäljare av den produkt du är intresserad av.

Har du butik eller företag av något slag är du varmt välkommen att besöka oss i vårt showroom i Kungsbacka. Du kan också kontakta oss eller någon av våra agenter via telefon eller mail, se kontaktuppgifter. Vi ser fram emot att höra mer om din verksamhet och hur vi tillsammans kan inleda ett nytt spännande och framgångsrikt samarbete.

Vi samarbetar med ett mycket professionellt hög-lager med strikta regler kring hantering och leverans av varor. Därför har vi ingen möjlighet att erbjuda hämtning på vårt lager ur kvalitets- och säkerhetssynpunkt.

Vi har valt att fokusera på att erbjuda våra återförsäljare bästa möjliga service och har därför valt samarbetspartners för lagerhantering och transport som är bäst på hantering av lite större volymer. Vi erbjuder alltså inte drop-shipping av enstaka produkter till konsument.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att mått-anpassa enstaka mattor utifrån kundens önskemål eftersom våra mattor tillverkas i Indien och Bangladesh med ledtider på minst 6 månader och i nuläget ofta ännu längre.

Välkommen att läsa mer om vårt hållbarhetsarbete. Det är något som drivit Dixie framåt i mer än två decennier och det har aldrig varit mer aktuellt än nu. Det är en ständigt pågående process och en nödvändigt för att finnas kvar som företag i dag när alla är så mycket mer angelägna om värdet av hållbarhetsarbete ur olika perspektiv.

Både jute och sisal är naturmaterial som mår absolut bäst av att användas inomhus. Produkter av dessa växtfibrer bör ej utsättas för regn eller direkt solljus. För utomhusbruk rekommenderar vi därför våra dörrmattor av gummi (kollektionen Black) eller mattor av polyester från återvunna PET-flaskor som tål alla väder.

Det bästa är att dammsuga eller skaka mattorna. Eventuella fläckar tas bort med fuktig trasa. Mattan tål ej blötläggning men fuktiga skor är såklart inga problem.

Ja, undersidan på alla våra dörrmattor är bestrukna med naturlig latex som klarar golvvärme med normal temperatur.

Alla våra korgar av vattenhyacinth är handflätade i Vietnam. Växten är ett ogräs som tar över färskvattendragen i landet så där finns gott om material att nyttja på bästa möjliga sätt. Vad kan då vara bättre än en vacker korg?

Ja absolut! Det är ett relativt enkelt sätt att förnya ditt bord och förhöja en dukning genom att använda bordstabletter. Tidens trend att kombinera hårt porslin med mjuka bordstabletter ger en härlig känsla.

I pandemins fotspår går dessvärre kraftiga förseningar både vad gäller produktion och transporter världen över. Både vi och våra samarbetspartners drabbas av dessa förseningar men vi gör hela tiden allt vi kan för att kunna lämna så rättvisande information som möjligt i så god tid som möjligt. Det är inte alltid lätt men vi försöker. Tveka aldrig att fråga!