Material

Sjögräs

Korgar och bordstabletter av klassiskt sjögräs – hållbart både för hemmet och naturen. Ett naturligt material som flätats till inredningsprodukter sedan urminnes tider.

Skrolla

De vackert handflätade sjögräskorgarna från Bangladesh är lika fina i vardagsrummet, köket, hallen och badrummet.

Använd dem som förvaring, för krukväxter eller bara för sakens skull. De är väldigt hållbara, både för livet i hemmet och naturen.

Vi erbjuder även vackra bordstabletter i sjögräs som förgyller och skapar en mjuk inramning av din dukning. Det ligger stor omsorg bakom handtillverkningen av varje enskild bordstablett och korg. Ett unikt, vackert och naturligt inslag i din inredning. 

Ett naturligt material som flätats till produkter sedan urminnes tider

Sjögräs är ett naturligt material som använts till flätade produkter sedan urminnes tider. Det är ett snabbväxande material och är samlingsnamnet på en typ av blomväxter som lever i vatten och ofta växer i strandkanten och längs flodbanker.

Det är omdiskuterat hur många arter sjögräs det finns, men någonstans mellan 50 och 60 i hela världen, som kommer från 4 olika växtfamiljer.  Ett sjögräs består av tre delar: blad (antal, storlek och form varierar mellan arter och populationer), rhizomer (rotlöpare) och rötter.  

Sjögräset soltorkas och blir då till ett starkt och flexibelt material optimalt att använda till flätning av vackra och hållbara produkter. 

Skötselråd för våra produkter av sjögräs:

  1. Endast för inomhusbruk. 
  2. Korgar: Dammsuges eller torkas av med fuktig trasa.
  3. Korgar för växter bör skyddas med plast på insidan eller fat i botten.
  4. Bordstabletter: Skakas eller avtorkas med fuktig trasa. Ta försiktigt bort eventuella fläckar med diskborste.

Fler material

Skrolla