Inspiration

Badrums­korgar

Skapa en avkopplande oas
– från badrum till finrum

Vitt, vitt, lite beige, kanske ljusgrått och så ännu lite mer vitt.

Tidlöst klassiskt enfärgat kakel, klinkers och vit inredning är bland det vanligaste vi väljer när det kommer till badrum. Och det är givetvis inte så konstigt – att renovera ett badrum är en kostsam historia och vi behöver kunna leva med våra val länge, utan att tröttna. Med en tonvikt på vitt känns dessutom utrymmet större, samtidigt som det signalerar renlighet och fräschör.

Dilemmat är dock att resultatet kan kännas sterilt och lite opersonligt, vilket inte bidrar till ett mysigt morgonfix eller en avkopplande stund i badet efter en lång dag.

En harmonisk oas att längta till

Låt oss då avslöja att detta är enkelt att göra något åt. Och det helt utan stora ingrepp eller dyra renovationer. Med enkla medel och väl valda detaljer kan du snabbt skapa en varm, inbjudande och balanserad känsla för en egen harmonisk oas att längta till!

Magi med naturmaterial

Vi älskar de möjligheter och fördelar en neutral bas skapar i alla delar av ett hem. Med en sober färgskala som grund kan du lyfta fram och låta detaljer, färger och mönster ta precis som mycket plats som du önskar.

I ett neutralt färgsatt badrum är naturmaterial en magisk metod att ta till för att skapa en mjukare och mer exklusiv känsla.

Och inte nog med det – du löser samtidigt funktionella behov av förvaring, trollar bort smutstvätt och skapar energi i utrymmet. Vi berättar hur!

Badrumsförvaring du vill visa upp

Flätade korgar av naturmaterial som sjögräs, jute och vattenhyacint är en perfekt kombination av funktion & design. Du fixar prydlig förvaring, samtidigt som det bidrar med värme och känsla. Det flätade materialet drar till sig blicken och ger liv till ett annars sterilt rum.

De passar utmärkt i både öppna hyllor och stängda skåp – med sin blotta närvaro skapar de ett vackert och välorganiserat intryck. I dessa flätade korgar kan du förvara allt från make-up och ansiktskräm till badleksaker, toalettpappersrullar och vikta handdukar. Allt sammantaget en flexibel inredning som verkligen lyfter ditt badrum.

På kuppen minskar du det stökiga intrycket – för nog tenderar badrumsskåp och lådor att fyllas väldigt fort?…

Nyckeln är att gömma undan det som inte bör stå framme och omsorgsfullt och selektivt välja ut de saker som kan få ta plats i en öppen korg, stå på en hylla eller på handfatskanten.

Vi har förvaringskorgar av naturmaterial i alla dess former och storlekar, både med och utan lock för att fylla just den funktion du önskar.

Välj en tvättkorg som ger tre-i-ett

Ständigt denna smutsvätt… Vi vet inte hur det är hemma hos dig, men hos de flesta tenderar smutstvätten av någon outgrundlig anledning hamna i en hög på golvet, i bästa fall i en öppen korg eller – ännu värre – i en vanlig kasse.

Locket på

En stilfull tvättkorg med lock av t.ex. flätat sjögräs eller i vattenhyacint, döljer istället tvätten helt och hållet, ger en ordningsam känsla och mjukar upp helhetsintrycket ditt badrum flera snäpp!

Den ger dig inte bara en eller två, utan tre fina funktioner i ett.

Sjögräskorgar

Det kan vara svårt att veta vilket naturmaterial man ska välja när man inreder. Vi tycker det är helt okej att blanda! Olika naturmaterial sida vid sida skapar en dynamik, samtidigt som de så tydligt hänger ihop.

Om du ännu inte upptäckt sjögräskorgar, vill vi gärna slå ett slag för dessa. Vi har använt oss av sjögräs till våra korgar länge och det av flera anledningar. Det är ett naturligt framställt material som är starkt och hållbart i sin funktion och det blir dessutom ett väldigt vackert resultat.

Design, funktion & hållbarhet i harmoni, precis så som vi vill ha det.

Esther i ny form

En favorit vi gärna lyfter fram bland våra sjögräskorgar är vår kollektion ”Eshter”, som vi utökat med nya former och storlekar.

Dessa vackra sjögräskorgar är handflätade av skickliga hantverkare i Bangladesh och är lika fina i köket som i hallen, vardagsrummet och badrummet.

kollektionen esther

Mer inspiration