Inspiration

Hall­inredning

Inspirerande tips för en välkomnande hall

Hallen är det första både du och dina besökare möts av. Därför är det värt att lägga lite extra möda och eftertanke för att skapa ett gott första intryck – ett intryck som är inbjudande och varmt välkomnande.

Med växlande årstider krävs det dessutom lite extra för att organisera och hantera blöta skor, värmande vantar & mössor. Vi har 5 enkla punkter att följa för en hall som verkligen säger välkommen in – året runt!

1. Välj dörrmatta med omsorg

Det första vi landar på när vi kliver in i en hall är dörrmattan. Den fyller en viktig praktisk funktion och förhindrar att föra vidare smuts, grus och fukt från skorna in i bostaden, men den skapar också första intrycket och ska välkomna dig och dina besökare.

Så vilket intryck vill du skapa? Du behöver inte kompromissa med känsla, stil och färg bara för att den ska vara funktionell, slitstark och tålig. Med en dörrmatta i jute, sisal eller gummi med olika bindningar, färger, storlekar och mönster får du allt i ett.

De flesta av våra dörrmattor av jute och samtliga av sisal har en skyddande baksida av naturlig latex. Det gör att mattan ligger still och vare sig fukt eller sandkorn slipper igenom vilket annars riskerar att skada ditt golv.

se alla dörrmattor

Jutedörrmattor

Våra dörrmattor i jute med skyddande latex på undersidan är handgjorda av skickliga hantverkare i södra Indien. Med dess starka men ändå mjuka fibrer får du en matta som säger allt och samtidigt gör jobbet. Jutedörrmattorna kommer i olika bindningar och storlekar som t.ex. 50x80cm, 60x90cm & 70x120cm.

Vi erbjuder både klassiska, sobra färger och naturliga nyanser, men även färger som passar olika inredningsstilar, säsonger och accentfärger. Bland våra sobra färger finns bla. roströd, mörkgrön, svart, bläckblå, havre, blygrå, kaffe, elfenbensvit, gammelrosa, åskblå mfl. I vårt sortiment av jutedörrmattor hittar du bland annat kollektionerna: Julia, Fiona och Freja.

se alla dörrmattor av jute
Kollage av dörrmattor i mörka färger och naturfärg

Sisaldörrmattor

Dörrmattor i sisal är en växande trend vilket vi tycker är riktigt bra. Sisalen är nämligen ett av världens starkaste naturfibrer vilket talar för dess perfekta placering i hallen. Den glänsande fibern ger en vacker bindning och inte nog med det. Vad många inte vet är att sisalen är fördelaktig ur miljösynpunkt, då den tar upp mer koldioxid än den skapar.

Våra sisaldörrmattor finns i tre storlekar: 60×90 cm, 70×120 cm och 80×150 cm. Mattorna är inramade med ett kantband i bomull och kommer i tre sobra naturliga nyanser.

se alla dörrmattor av sisal
Dörrmatta i sisal i ljus färg

Gummidörrmattor & skobrickor av gummi

Vår kollektion Black, består av vackert mönstrade dörrmattor och skobrickor i gummi. Kombinationen av vacker design, hållbarhet och funktion är verkligen värd att betona. Dess tidlösa och stilrena uttryck förhöjer din inredning, samtidigt som det otroligt slitstarka materialet hanterar den mest krävande hallmiljön.

Gummidörrmattorna tillverkas av en blandning av naturligt gummi och återvunnet gummi för bästa möjliga styrka och kvalitet och de rengörs enkelt under rinnande vatten. Visste du att de klarar tuffa förhållanden och minusgrader? Det gör dem perfekta att använda både ute och inne.  

se alla dörrmattor av gummi
Jutemattor i olika bindningar och gummdörrmatta med mönster

Fler dörrmattor

2. Välj hallmatta som ramar in och visar vägen in i bostaden

Näst på tur i hallen hittar vi oftast en passage som leder vidare in i bostaden. Givetvis beror detta på hur stor hall du har, men för många är det en yta som utsätts för lika mycket trafik och slitage som dörrmattan vid av- och påklädning. Våra extra slitstarka gångmattor och hallmattor av sisal och jute ger ett kvalitativt och välkomnande intryck samtidigt som de skyddar golvet och står emot tecken på idog användning över tid. Tidlöst, inspirerande och funktionellt!

Våra långa gångmattor, stora rektangulära och runda mattor av just sisal har samtliga en baksida av naturlig latex vilket gör mattan stabil. Sisal sväljer även grus, sandkorn och små mängder fukt i sina naturliga håligheter vilket gör att detta inte förs vidare in i ditt hem – smart eller hur? Du rengör enkelt mattan genom att skaka och dammsuga den. De kommer i samma nyanser som våra sisaldörrmattor vilket gör det lätt för dig att skapa ett enhetligt intryck.

Våra vackert handvävda mattor i jute finns också de både som långa gångmattor och stora rumsmattor och lämpar sig mycket väl som hallmatta. Här kan du välja från ett stort antal sobra färger och nyanser som antingen precis som din dörrmatta lyfter fram en accentfärg för att binda ihop en helhet, eller har ett mer neutralt uttryck för att låta andra inredningsdetaljer tala. Mattorna finns i olika bindningar vilket skapar utrymme för fler uttryck utöver färg.

se våra mattor

3. Någonstans att sitta

Att erbjuda någonstans att sitta ger välkomnande intryck och gör hallen till mer av ett möblerat rum än enbart en passage. Välj en stol, sittbänk eller varför inte en vacker rund eller fyrkantig sittpuff i handflätad vattenhyacint? En naturlig plats att slå sig ner för att snöra av sig skorna eller bara landa i nuet. Naturmaterial tar inte över från övriga inredningsdetaljer, men säger ändå så mycket i sitt sobra uttryck. Varma naturliga toner kompletterar fint en avskalad eller monokrom inredning, men passar också så lika bra till en mönstrad tapet. Flexibelt och tidlöst!

Hall med rund matta av jute och Ella shoppingväska av jute
Sittpuff i flätad vattenhyacint på en rund matta av jute

4. Smart förvaring i hallen – korgar för alla behov

Smart förvaring är allt när man ska inreda en hall. Ju mer saker som ligger framme synligt, desto rörigare och mindre ser utrymmet ut att vara. Gott om förvaring är helt enkelt A och O!

En naturlig plats att kunna lägga ifrån sig det viktigaste när man kommer innanför dörren är ett enkelt sätt att undvika ett rörigt intryck. Här gör våra väggkorgar i handflätad vattenhyacint verkligen underverk då de på ett smart och smidigt löser uppgiften att kunna lägga ifrån sig (och enkelt hitta) nycklar, småsaker, mössor och vantar.

Välj t.ex. att ha flera uppsatta på höjden på väggen där en tar hand om nycklar, en tar hand om dagens post och en förvarar dina mössor och vantar. Passar denna lösning inte dig lämpar sig en eller flera vackra korgar i valfri form och material – med eller utan lock – perfekt för att placera ovanpå ditt sidobord, byrå eller hylla. Lägg ifrån dig nycklar och annat småplock när du kommer innanför dörren. Slipp allt plotter, men ha det säkert förvarat tills när du behöver det igen.

Bor ni många i hushållet? Då har vi givetvis andra smarta förslag på förvaring! Avsätt gärna minst en förvaringskorg per familjemedlem för att slippa leta efter vantar, mössor och halsdukar. Att alla slipper leta i en gemensam låda eller korg sparar garanterat massor av tid och vardagsfrustration.

Du kan välja förvaringskorgar med eller utan lock beroende på om de står synliga på ett sidobord eller inne i en garderob. Om du väljer någon av våra handgjorda förvaringskorgar behöver du ju faktiskt inte ens försöka gömma korgarna – de blir ett vackert inslag i inredningen och kan stå synligt på en hylla.

Vi har en mängd olika handgjorda flätade förvaringskorgar att välja mellan – alla av högsta kvalitet och med unika uttryck. Välj mellan runda korgar, rektangulära korgar, små korgar och stora korgar – samtliga handgjorda i sjögräs, jute och vattenhyacint. Bland alternativen finns t.ex. tätvävda, glesvävda och flätade förvaringskorgar i mörka och ljusa färger.

5. Växter & grönska

Grönt är skönt! Att ha en växt eller blommor på sidobordet eller en större växt placerad på golvet är ett vackert dekorativt inslag. Har du mörkt i hallen? Det finns en mängd växter som mår fint i mörkare vrår t.ex. murgröna, svärmorstunga, elefantöron mfl.

Korgar i flätat sjögräs och vattenhyacint med gröna växter
Korg i handflätad vattenhyacint med grön växt i

Mer inspiration