Inspiration

Bords­tabletter

Naturliga bordstabletter – elegant, tidlöst & hållbart.

Det dukade bordet står ofta i fokus hos oss och vår ambition är att göra matbordet till en välkomnande plats för att att njuta av alla sorters måltider, stora som små, till vardag och till fest. Vi vill hjälpa dig att skapa en inbjudande miljö vid bordet som bidrar till samvaro och samtal eller en stillsamt rogivande stund i sällskap av dig själv.

En säker väg för en naturnära och ombonad känsla, är att klä bordet med tidlöst eleganta naturliga bordstabletter. Exklusiva handgjorda bordstabletter av noga utvalt material, där varje bordstablett blir unik och har en historia att berätta.

Vårt hjärta klappar extra för jute, sjögräs och lin och i den här artikeln är det de två förstnämnda materialen som har huvudrollen. Våra bordstabletter av jute samlas i kollektionerna Elin och Ella och namnet Emil klär våra sjögrästabletter. Dessa kollektioner kommer inte bara i olika färgskiftningar och nyanser – de kommer också i flera utföranden och former för att passa såväl olika smaker och tillfällen, som formen på ditt bord.

se alla bordstabletter

Avslappnat eller elegant sobert

Rustikt, avslappnat, stramt eller säsongsanpassat? Oavsett vad som gäller för stunden, kan du med enkla medel förvandla uttrycket i din dukning – en sak består och fungerar i alla lägen och det är bordstabletten av naturmaterial.

Våra vackra handgjorda bordstabletter av jute och sjögräs kommer med hög kvalitet och en naturligt lyxig känsla och det ligger stor omsorg bakom tillverkningen av varje enskild bordstablett.

Med sina naturliga färgskiftningar och sobra nyanser som bas har du oändliga möjligheter att variera och förnya din dukning för att passa alla sammanhang.

För mer inspiration kring hur du kan skapa en vacker dukning med enkla medel rekommenderar vi vår artikel Dukningstips.

Formsäkert för alla

Vilken form ska du välja på dina bordstabletter? Där avgör givetvis allra främst eget tycke och smak, men vissa former lämpar sig helt klart extra väl till olika former på bord.

rektangulära bordstabletter

Den allra mest traditionella formen på bordstabletter är den rektangulära som kommer bäst till sin rätt på ett rektangulärt eller kvadratiskt bord. Bordstabletten bidrar till symmetri och följsamhet till bordets raka linjer, men tack vare materialet adderas ändå en mjuk känsla och dynamik.

Runda bordstabletter

Om vi vänder vi oss till den omåttligt populära runda formen på bordstabletter, ser vi att den passar fint till alla typer av bord, inklusive runda och elipsformade som ofta är utmanande att hitta bordstabletter till. I fallet med ett rektangulärt bord bryter det runda av de raka linjerna och skapar ett spännande uttryck.

ovala bordstabletter

En nyare och allt vanligare form är den ovala bordstabletten som gör sig allra bäst till fyrkantiga och elipsformade matbord. Även denna ger en ny dimension till bordet tack att den bryter av med sin rundade form och sina mjuka linjer.

Ella – bordstabletter av jute

Produkterna i vår populära kollektion ”Ella” är handgjorda av maskinspunnet jutegarn. De pryds av dekorativa jutesömmar i sicksackmönster vilket ger ett distinkt utseende som är väldigt uppskattat av många. Den unika känslan framhävs ytterligare av att vi blandar färgat och naturligt jutegarn. Bland våra naturliga färgkombinationer hittar du allt från mörkare toner i brunsvart till ljust naturvit.

Bordstabletterna i kollektionen finns i såväl rund som oval form – samtliga vändbara – och tack vare sitt stilrena utseende gör de sig perfekt till alla årstider och tillfällen.

Ella som coasters, matta & bag

I två av våra färgställningar, nämligen svart/natur och vit/natur, hittar du dessutom matchande glasunderlägg i set om 6 där den tillhörande runda asken kan agera som perfekt placering för bordsflaskan. Som om detta inte vore nog finns även Ella som matta och som bag – den perfekta strandväskan!

upptäck kollektion ella

Elin – bordstabletter av jute

Elin är en serie mjuka handflätade eller twistade bordstabletter och jutekorgar som tar din dukning till helt nya nivåer.

Även kollektionen Elin är gjord av jutegarn, men till skillnad från Ella är garnet är handspunnet, vilket ger ett mjukt, blankt och lyxigt uttryck. Här används naturfärgad eller blekt jute och ibland kombineras de båda. En del av utbudet i kollektionen kommer i en sober naturgrå twistad bindning vilket ger ytterligare en dimension till utseendet.

Dessa vändbara bordstabletter handvävs till klassiskt rund eller oval form som passar till de flesta former på bord.

Korgarna i denna sobra samling finns i olika storlekar och designs, med eller utan lock för en mängd olika användningsområden däribland som en självklar del av din dukning. Syftet är att alla produkter i serien ska harmoniera och komplettera varandra både vad gäller dess naturliga nyanser och mjuka former.

utforska kollektion elin

Emil – bordstabletter av sjögräs

Emil är en kollektion handgjorda produkter av slitstarkt sjögräs med ett diskret och klassiskt uttryck – så omtyckt och alltid rätt.

Det som är extra spännande med Emil är att du kan välja en helt naturfärgad variant, eller med en dekorativ bård av färgat jutegarn som ger ett helt annat och distinkt uttryck i din dukning

Bordstabletterna finns i oval och rektangulär form så här är allt är möjligt! Även här har vi matchande bordskorgar i en mängd utföranden och storlekar samt med och utan lock. Även i kollektion Emil finns matchande glasunderlägg som ger det lilla extra till dukningen.

Läs mer om kollektion EMIL
Emil sjögräskorgar

Mix eller match?

Som vi redan berättat erbjuder vi en mängd härliga och hållbara korgar av naturmaterial för att förhöja dukningen. Här kan du lägga upp bröd, tillbehör eller använda som ytterfoder till en blomkruka eller vas på bordet. Det ligger nära till hands att genomgående använda samma material och färg som dina bordstabletter, vilket blir både enhetligt och harmoniskt.

Men. Att blanda mellan kollektioner eller naturmaterial ger ytterligare en dimension till dukningen. Vi gillar att blanda sjögräs med jute och twistad jute med flätad jute vilket ger ett spännande men ändå sammanhängande uttryck. Testa och se vad du gillar bäst!

Jute & sjögräs till bordet

Våra material på bordstabletter

Naturliga bordstabletter i jute

Våra hållbara jutetabletter med äkta naturlig känsla är tillverkade för hand i Bangladesh. Våra bordstabletter gjorda i tålig, slitstark jute finns både i rund och oval form med olika flätningar och i en harmonisk neutral färgskala.

se alla jutetabletter

Naturliga bordstabletter av sjögräs

Våra ljuvliga bordstabletter i sjögräs som förgyller och skapar en mjuk inramning av din dukning. Det ligger stor omsorg bakom handtillverkningen av varje enskild bordstablett. Vissa av våra sjögrästabletter är smyckade med ett dekorativt kantband av jute i svart eller vitt. Sjögräs är snabbväxande material och lever i vatten och ofta växer i strandkanten och längs flodbanker. När det torkas blir det starkt och flexibelt, vilket gör det optimalt för att fläta till vackra hållbara produkter.

se alla sjögrästabletter
Dukat bord med bordstablett av sjögräs, sjögrästablett

Mer inspiration