Designfilosofi

Tidlös design

Skrolla

tidlös design

Timeless products ready to be used for a long time.

Vad är tidlös design för oss?

Det skandinaviska arvet och en strävan efter en hållbar livsstil hjälper oss att skapa tidlös design och välja bort produkter som inte har en självklar funktion och ett naturligt sammanhang i vardagen.

Tidlösa material

Vår ambition att ta vara på jordens resurser där de redan finns i överflöd istället för att skapa nya material gör det naturligt för oss att producera våra produkter i Asien. Vi utgår nästan alltid från något av de fantastiska naturmaterial som växer eller redan produceras i denna del av världen – jute, sjögräs, sisal, vattenhyacinth och naturgummi.

Följer inga trender – eller?

Vi tänker att trender är något som kommer och går men Dixies produkter består. En designtrend eller personlig stil kan man följa och skapa ändå genom att addera tidsenliga detaljer. Men det är desto viktigare för oss att följa omvärldens trender. Det är tydligt att hållbarhetsarbete ur ett globalt perspektiv är den största och viktigaste trenden av alla om vi skall komma i närheten av de globala målen i Agenda 2030. Det är trendigt tycker vi.

läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Produkter som känns rätt länge

För att en produkt skall kunna kännas rätt under lång tid krävs det hög kvalitet och hållbarhet. Vi jobbar aktivt med att öka eller bevara livslängden på våra produkter och vi har även dialoger med våra leverantörer hur man kan tänka framåt ur ett cirkulärekonomiskt perspektiv. Vissa produkter har vi haft i kollektionen i decennier – vi kallar dem Dixie Classics.

utforska våra dixie classics